Miten suolihuuhtelu auttaa minua elämään haluamallani tavalla

Lähettäjä Wellspect Suomi, 7.5.2020

Tämä on kolmas osa juttusarjasta, jossa puhumme aiheesta, millä tavoin suolihuuhtelu voi auttaa toiminnallisista suolisto-ongelmista kärsiviä ihmisiä.

fbd-sarah-3

“Suolihuuhtelu puhdistaa minua sisäisesti ja se on auttanut myös ärtyvän suoleni hoidossa.  Lisäksi suolihuuhtelu on auttanut säätelemään verensokeriarvojani (olen diabeetikko), mikä on todella yllättävää. Tunnen itseni varmemmaksi mennessäni ulos. Enää minun ei tarvitse kärsiä hiljaisuudessa.

Monilla ihmisillä on ulosteinkontinenssivaivoja eikä niiden kuuluisi olla salassapidettäviä asioita, jotka saavat olon tuntumaan kamalalta. Suolihuuhtelun avulla olen pystynyt säilyttämään itsenäisyyteni, mikä on kaikkein tärkeintä itselleni.”

–Sarah

Toiminnalliset suolisto-ongelmat vaikuttavat ihmisten elämään työssä ja kotona ja perheen ja ystävien seurassa olemiseen. Suolihuuhtelu auttaa ihmisiä selviytymään haasteista, jotka muuten rajoittaisivat heidän elämäänsä.

Suolihuuhtelu on todennäköisesti onnistunut hoitomuoto toiminnallisista suolisto-ongelmista kärsiville potilaille. Näistä vaivoista kärsivistä 86 % jatkaa suolihuuhteluja  kahdeksan kuukauden jälkeen1, koska heidän mielestään siitä on heille apua. Suolihuuhtelua voidaan myös harkita jo varhaisessa vaiheessa, ja se voi olla ratkaisu,
joka lopulta palauttaa potilaiden normaalin elämän.

Kun ihmisten itseluottamus ja luotto oman kehonsa toimintaa kohtaan kasvaa, he pystyvät tekemään suunnitelmia ja toimimaan spontaanisti. Jokaisella ihmisellä on
oikeus tällaiseen itsenäisyyteen ja elämään toivomallaan tavalla.

Lue lisää suolihuuhtelusta


  1. Ref: Sigvardsson et al., ADHERENCE TO TRANSANAL IRRIGATION BY NAVINA SYSTEMS, Neurourology and Urodynamics 2018 

Aihe: suolihuuhtelu, suoliston toimintahäiriöt, toiminnallinen suolisto