Wellspect pienentää hiilijalanjälkeään puita istuttamalla

Lähettäjä Wellspect Suomi, 16.11.2021

Wellspectin missio on auttaa ihmisiä, joilla on virtsarakon tai suolen toimintahäiriöitä. Yritys käyttää tuotannossaan ympäristön kannalta markkinoiden ympäristöystävällisimpiä materiaaleja sekä uusiutuviin energialähteisiin pohjautuvaa energiaa. Yhteistyö Istutapuita.fi:n kanssa tulee tukemaan yrityksen strategiaa päästä hiilidioksidipäästöjen suhteen neutraaliksi ja auttaa meitä näin myös täyttämään EU:n uuden valmisteilla olevan ilmastolain vaateet.

istutapuita-3-nelio (1)-1

Tavoitteenamme on tuottaa laadukkaita tuotteita hiilidioksidipäästöjen suhteen neutraalisti. Luonnolliselta jatkeelta strategiaamme tuntui se, että puiden istuttaminen hiilinieluiksi kattaa loput päästömme, kertoo Wellspectin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Helle.

Ympäristötekijät ja arvomaailma

Helle kertoo, että yhtiö nojaa kaikessa toiminnassaan seuraavaan: Wellspect – a real difference. Pelkästään tuottamalla laatutuotteita ei pääse alansa huipulle, vaan toiminnan tulee olla lisäksi ympäristön kannalta kestävällä pohjalla.

Tämä tarjoaa oivan mahdollisuuden erottautua kilpailijoistamme muutenkin kuin vain tuotteiden osalta – tämä on arvovalintakysymys myös kuluttajalle, minkä tuotteen hän valitsee. Loppuvuodesta voimaan tuleva EU:n uusi ilmastolaki toivottavasti lisää tietoisuutta asiasta. Tuotteilla on ympäristön kannalta massiivisia eroja, toteaa Helle.

Yhteistyön aloittaminen helppoa

Wellspect tutustui laajalti tarjontaan, mutta koki, että Istutapuita.fi -konsepti, materiaalit ja henkilöt tuntuivat yhteensopivimmilta.

Yhteistyön aloittaminen oli juuri niin yksinkertaista kuin toivoimmekin sen olevan – ilman turhaa byrokratiaa. Palkitsevinta yhteistyössä on tietää, että yrityksemme on omassa toiminnassaan tämän yhteistyön seurauksena hiilidioksidineutraali eikä toimintamme kiihdytä ilmaston lämpenemistä, päättää Helle.

Tämän yhteistyön tuloksena jokaista uutta LoFric-käyttäjää kohti istutetaan Suomeen uusi puu hiilidioksidipäästöjen kattamiseksi. Puita on istutettu Kouvolan Uttiin ja Oulun Vaalaan ja ahkera istutustyö jatkuu!

Valinnalla on merkitystä.

Lue lisää aiheesta istutapuita.fi