Tuotepäällikkö, joka on laittanut kestävät lasit päähän

Lähettäjä Stine Elkaer, 24.1.2023

Pohjoismainen tuotepäällikkö Pär Ottosson on ollut osa Wellspectiä yli 20 vuotta. Vuosien kuluessa vastuullisuus on noussut isommaksi osaksi hänen yksityiselämäänsä, mutta varmasti myös työtään, ja tuotepäällikköä ilahduttaa yrityksen kehittyminen siinä suhteessa.

otto

Aiemmin hän oli mukana tilanteessa potilaiden kanssa, jotka tarvitsivat apua ja tukea wc-käynneissään. Nyt hän istuu katetrinäytteiden ympäröimänä Mölndalin toimistossa tuotepäällikkönä ja huolehtii pohjoismaisista markkinoista seuratakseen kaikkien Wellspectin tuotteiden yhtenäistä linjaa ja visuaalista ilmettä.

54-vuotias sairaanhoitaja Pär Ottosson on ollut mukana Wellspectissä yli 20 vuoden ajan – ensin myyjänä, sitten terapian asiantuntijana, Navina-asiantuntijana ja vuodesta 2018 lähtien Pohjoismaiden tuotepäällikkönä.

Tuotepäällikkönä olen vastuussa sekä urologiasta että enterologiasta. Varmistan, että tuotteiden viesti ja visuaalinen ilme ovat oikeat ja samat kaikkialla Pohjoismaissa niin kampanjoiden, markkinointimateriaalien kuin muidenkin asioiden osalta. Ja sitten olen yhteydessä koko pohjoismaiseen tiimiin - erityisesti myyntiorganisaatioihin, selittää Pär, jota toimistossa kutsutaan aina "Otoksi".

Ja vaikka Otto joskus kaipaakin käyttäjiin ja asiakkaisiin sitä suoraa kontaktia, joka hänellä oli aiemmin sairaanhoitajana ja myyjänä, tuotepäällikkönä hän kokee tehtävänsä jännittävänä ja haastavana. Ja hän haluaa tarttua tilaisuuteen seurata myyjiä kokouksiin, joten hän tietää mitä tapahtuu "ulkona todellisuudessa".

Asiakaskontakti on erittäin tärkeä osa työtäni. Tarvitsen suoraa yhteyttä asiakkaisiin tietääkseni, mitä haasteita ja kysymyksiä he kohtaavat. Pyrin myös pysymään ajan tasalla siitä, mitä terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden kanssa tapahtuu. Sitten voin sopeutua paremmin työssäni, kun tiedän, miten keskustelu siellä sujuu.

Vastuu kestävästä kehityksestä

Tuotepäällikkönä Pär Ottosson on myös Pohjoismaiden kestävän kehityksen puolustaja. Tämä vastuu tuntuu melko luonnolliselta 54-vuotiaalle ruotsalaiselle.

Siitä on tulossa minulle yhä tärkeämpää ja se on saanut isomman roolin elämässäni vuosien kuluessa. Ajattelen kestävää kehitystä monella tapaa elämässäni – sekä kotona että täällä Wellspectissa. Varsinkin nyt, kun sähkön hinta näyttää siltä miltä se näyttää.

Kierrätys on myös useimpien pohjoismaisten arkea. Mutta mielestäni ruokahävikki on erityisen tärkeää. Ruokaa ostettaessa ja ruoanlaitossa on käytettävä kaikki niin, ettei puolta heitettäisi pois. Sinun pitäisi miettiä kahdesti koko ruokaprosessia, se on jotain, jota ajattelen paljon itse.

Samalla Otto on erittäin iloinen mahdollisuudesta ajaa työsuhdeautoa, joka toimii sähköllä, joten hän voi valita ympäristöystävällisen tavan matkustaa Mölndalin toimistolle. Kestävä kehitys työssä on yhtä tärkeää. Otto ajattelee, että lääketeollisuuden tulevaisuus on kaikilta osin kestävän kehityksen mukaista, ja hän on iloinen ja ylpeä siitä, että Wellspect marssii kehityksen kärjessä.

Mielestäni on todella tärkeää, että toimialamme keskittyy ympäristöasioihin, kun otetaan huomioon, että työskentelemme tuotteiden kanssa, jotka ovat tällä hetkellä riippuvaisia fossiilisista materiaaleista. Meillä on velvollisuus yrittää löytää tuotteisiimme materiaalia, joka on mahdollisimman kestävän kehityksen mukaista ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavaa, Otto sanoo ja jatkaa:

Joutsenmerkki koristaa nyt LoFric-laatikoita

Tuotepäällikkö huomasi todella, kuinka viimeisten 10-15 vuoden aikana panostus vihreämpään lääketeollisuuteen on kasvanut paljon, ja siksi hän on ylpeä siitä, että huhtikuusta lähtien on voitu nähdä Pohjoismainen Joutsenmerkki koristamassa LoFric katetrien laatikoita.

Meidän tulee olla ylpeitä, että katetrimme ovat saaneet Pohjoismaisen Joutsenmerkin. Olemme ensimmäinen hydrofiilinen katetri, joka on saanut Pohjoismaisen Joutsenmerkin, ja se, että me Wellspectillä täytämme nämä tiukat kriteerit, osoittaa myös, että työskentelemme ympäristön ja kestävän kehityksen kanssa oikeaan suuntaan.

Hänen mielestään on jännittävää tuotteita optimoitaessa tai uusien tuotteiden tullessa markkinoille erityisesti nähdä, miten tuotteet otetaan vastaan sekä terveydenhuollon ammattilaisten, että loppukäyttäjien toimesta. Ja tämä johtuu siitä, että Otto itse uskoo niin paljon Wellspectsin tuotteisiin.

Siksi olen ollut tässä yrityksessä 20 vuotta. Se johtuu siitä, että uskon todella, että tuotteemme ovat parhaita ja että viemme tuotteitamme eteenpäin. En koskaan pystyisi työskentelemään sellaisen tuotteen kanssa, johon en itse uskonut. Se ei onnistu, hän vakuuttaa.

Lue lisää vastuullisuudesta