LoFric Elle voitti Red Dot -palkinnon erinomaisesta suunnittelun laadusta

Lähettäjä Wellspect Suomi, 27.8.2020

Red Dot tuomaristo on tehnyt päätöksensä - LoFric Elle voitti Red Dot
-palkinnon hyvästä suunnittelustaan Tuotesuunnittelu 2020
-kilpailussa. Tämä tarkoittaa, että Wellspect on yksi maailman tunnetuimpien suunnittelukilpailujen voittajista.

wellspect-Blog Post Banner Red Dot Award 2020-U

LoFric Elle – mailman ensimmäinen hydrofiilinen katetri L-muotoisella kahvalla

LoFric Elle on suunniteltu tarjoamaan naisille käyttövalmis, hygieeninen, pieni ja huomaamaton katetri toistokatetrointiin. Ainutlaatuinen ergonominen kahva mahdollistaa paremman katetrointiasennon ja vartalon hallinnan koko katetroinnin ajan. Säiliöstä tulee kahva, kun se liitetään katetriin. Tämä on uusi tapa katetroida, mikä tekee katetroinnin oppimisesta ja itse katetroinnista helpompaa.

"Wellspect ei keskity pelkästään tarkoin harkittuun suunnitteluun, vaan tarjoamme älykkäitä ja käyttäjäkeskeisiä malleja, jotka tuovat todellista lisäarvoa sekä käyttäjille että terveydenhuollon ammattilaisille”, kertoo LoFric Ellen globaali tuotepäällikkö Susanne Lindholm. Koko tuotekehitysprosessin aikana suunnittelusta lopputuotteeseen saakka olemme tehneet yhteistyötä yli 100 käyttäjän ja terveydenhuollon ammattilaisen kanssa arvioimalla  sekä tuotteen toimintaa että ulkoasua. Projektitiimi on koostunut useista naisista. ”On selvää, että naisen on helpompi ymmärtää naiskäyttäjän tilanne. Itse asiassa paljon aikaa on käytetty wc-istuimella keskustellen ja arvioiden istuma-asentoja ja katetrin käsittelyä”, Susanne lopettaa.

Valittujen tuotteiden yksityiskohtainen arviointi

Red Dot palkinto: Tuotesuunnittelu tarjoaa suunnittelijoille ja valmistajille ympäri maailmaa alustan tuotteiden arvioimiseksi. Vuonna 2020 kilpailuun osallistui yli 6500:lla tuotteella suunnittelijoita ja yrityksiä 60:stä eri maasta. Eri tieteenalojen kokeneista asiantuntijoista koostuva kansainvälinen tuomaristo on kokoontunut noin 65 vuoden ajan valitsemaan vuoden parhaat mallit. Arviointiprosessi kestää useita päiviä ja se perustuu kahteen olennaiseen kriteeriin: Tuomarit testaavat kaikki ehdotukset arvioidakseen paitsi esteettiset seikat myös valitut materiaalit, käsityön tason, pintarakenteen, ergonomian ja toiminnallisuuden. Tiiviiden keskustelujen jälkeen he tekevät päätöksensä tuotteiden suunnittelun laadusta. Mottoon ”Hyvä suunnittelu ja innovaatioiden etsiminen” perustuen vain parhaat mallit palkitaan.

Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja LoFric Ellestä

Aihe: Lofric Elle