Apua ihmisille, joilla on toiminnallisia suolistohäiriöitä

Lähettäjä Wellspect Suomi, 5.3.2020

Osa 1 kolmeosaisesta sarjasta, jossa puhumme siitä, miten  suolihuuhtelu voi auttaa toiminnallisista suolistovaivoista kärsiviä ihmisiä.

functional-bowel-1

”Eräänä aamuna herätessäni…”

“Kaikki alkoi vuonna 2015, kun eräänä aamuna herätessäni huomasin sotkeneeni sänkyni.  Se oli kamalaa ja kiusallista, koska nukun yhdessä mieheni kanssa. Yritin selviytyä vaivani kanssa heräämällä aikaisin vaihtaakseni puhdasta ylleni ennen kuin mieheni heräsi mutta en aina onnistunut siinä. Olin hämmentynyt tilanteestani. En voinut kertoa asiasta kenellekään. Enkä mielelläni halunnut lähteä ulos pelätessäni vahinkoja. Käytin vaippoja,  laukussani oli aina varavaippa ja yhdessä vaiheessa kannoin mukanani jopa vaihtovaatteita. Lopulta lähdin lääkärin vastaanotolle. Sain vaivani hoitamiseksi useita vinkkejä , jotka eivät kuitenkaan tuntuneet toimivan minulle.”

Sarah

Tiesitkö, että noin joka seitsemäs ihminen kärsii samanlaisista ongelmista? Toiminnalliset vatsavaivat ovat monien ihmisten arkipäivää: suoliston tai vatsan toiminta on ongelmallista, vaikka kaikki elimet ovat normaaleja. Tyypillisiä oireita ovat ulosteinkontinenssi, kipu, turvotus, ummetus tai suolen epätäydellinen tyhjentyminen. Kivut ja pelko vahingoista pakottavat toiminnallisista suoliston häiriöstä kärsivät ihmiset elämään usein paljon rajoitetummin kuin he haluaisivat.

Ihmisillä, joilla on näitä ongelmia, on taipumus sietää vaivojaan paljon pidempään kuin neurologisista suolen toimintahäiröistä kärsivät sietävät. Mahdollisten perussairauksien poissulkemiseksi toiminnallisista suolistovaivoista kärsivälle potilaalle, jonka elimistö on normaali, on usein tehtävä intensiivisempiä tutkimuksia ja arviointeja verrattuna henkilöihin, joilla on neurogeenisia suoliston toimintahäiriöitä.

Suolihuuhtelu tarjoaa toiminnallisesta suolen toimintahäiriöstä kärsivälle mahdollisuuden luottaa jälleen oman kehonsa toimintaan ja palauttaa edellytykset mahdollisimman normaaliin elämään.

Onnistu suolihuuhtelun avulla

Aihe: suoliston toimintahäiriöt, toiminnallinen suoli